Välkommen!

Vill du se priser inklusive eller exklusive moms?

Kabelsökare med signalgenerator

Pris: 219:- per hyrdag*
Helghyra (lör + sön): 438:-*

Startavgift tillkommer med 110:-
* Hyrförsäkring tillkommer med 5%(i)
- Priser angivna exkl. moms.

Lägg i kundkorgen

« Tillbaka

Kabelsökare med signalgenerator

Sök först och gräv sedan. En gyllene regel då en avgrävd kabel kan bli väldigt kostbart och som lätt kan avhjälpas med kabelsökare.

Det går att söka efter kablar på tre olika sätt beroende på vad du vill hitta.

1. Energisökningsläge
Ställ in kabelsökaren på energisökningsläge så hittar kabelsökaren strömförande kablage upp till 3 meters djup, men utan att ange kablagets djup, bara var den är.
Om du använder kabelsökaren tillsammans med signalgeneratorn så anger kabelsökaren även kabeldjupet på en digital display och hittar det verkliga djupet ner till 3 meter och lokaliserar alla gömda ledningar, med en noggrannhet på ca. ±10%.

2. Radioläge
Radioläge används när man söker efter telekablar, den når upp till 2 meters djup. Kabelsökaren söker efter signaler genom att en signalsändare passerar genom kablaget och återstrålar de metalliska kablar och rörledningar som ligger ner till  max 2 meters djup.

3. Generatorläge
För att hitta kablar som inte är strömsatta ska du arbeta med signalgeneratorn. Tillsammans med kabelsökaren kan du ställa in 8 och 33 kHz för att hitta kablarna.
Då du använder kabelsökaren tillsammans med signalgeneratorn anger kabelsökaren även kabeldjupet på en digital display. Du hittar det verkliga djupet upp till 3 meter och lokaliserar alla gömda ledningar, med en noggrannhet på ca. ±10%.
För att lättare strömsätta kablar utan att göra åverkan på en kabel eller metalliska rörledningar använder du en signalklämma.

Du kan även använda dig av en sondkabel för att söka efter kabelschakt, dräneringar och rörledningar. Se under fliken Tillbehör

Färdigt paket med allt du behöver för att söka efter kablar i mark! Paketet består av:

  • Kabelsökare
  • Signalgenerator
  • Signalklämma

Teknisk Data:

Display: LCD
Känslighet: Automatiskt
Mätlägen: 5 st
Mätdjup: Max 3 meter
IP klass: IP54
Drifttid: 40 timmar
Vikt sökare: 2,7 kg

Laddar...

Vårt produktutbud

Skaffa en hemsida från Dreamscape Interactive - en webbutvecklare i Gävle.